Neem contact op ›

Brede Buurt School

De Brede Buurt School (BBS) is een samenwerkingsverband van onderwijs met verschillende organisaties uit zorg en welzijn. De samenwerking verbindt de drie leefwerelden van een kind met elkaar: school, thuis en vrije tijd. De BBS werkt aan betere kansen en mogelijkheden voor kinderen, ouders en buurtbewoners in een wijk, door belangrijke én leuke voorzieningen en activiteiten in de wijk te ontwikkelingen en naar de wijk toe te brengen.

BREDE BUURT SCHOOL IN ALMELO

De BBS is een samenwerkingsverband met alle organisaties die werken met kinderen van 0 – 12 jaar in de wijk. Dit zijn scholen, maar ook de peuterspeelzaal en kinderopvang. Naast deze kernpartners zijn er veel samenwerkingspartners die deelnemen aan de BBS ontwikkelgroep of die meewerken aan de Verlengde Schooldag. Dit zijn bijvoorbeeld Sportbedrijf Almelo, Kaliber Kunstenschool, kinder- en tienerwerk (Scoop) en de Bibliotheek.
Scoop heeft het projectmanagement. Zij leveren de BBS-coördinatoren. De BBS-coördinator is de verbinder in de wijk.

De partners van de BBS bepalen gezamenlijk hoe de BBS in hun wijk eruit gaat zien. Ze doen dat samen met ouders en kinderen, zodat die zich ook echt betrokken voelen bij de activiteiten.
De Brede Buurt School is volop in ontwikkeling en actief in vier wijken.

BBS LOGO aangepast

WAT BIEDT DE BREDE BUURT SCHOOL?

In de BBS werken partners samen om een goed aanbod in de wijk maken. Een aanbod waar kinderen en hun ouders behoefte aan hebben. Soms is dit iets wat in en samen met school wordt gedaan. Soms is het naschools. Sommige activiteiten zijn gericht op het ontdekken van talenten bij kinderen en anderen richten zich meer op weerbaarheid en sociale vaardigheden. Altijd op een ontspannen en speelse manier.

Eén van de bekendste BBS-activiteiten is de Verlengde Schooldag. In vier perioden van zes weken kunnen kinderen kennis maken met sportieve, creatieve en muzikale activiteiten. Welke activiteiten dit zijn kunt u zien in het VSD productenboek wat op de site te bekijken is.
In de VSD werken allemaal professionals die weten hun ze kinderen kunnen helpen te ontdekken wat hun talent is. Als het kind ergens plezier in heeft en er ook nog goed in is, leiden we het kind door naar een vereniging of organisatie waar het kind verder kan met zijn of haar talent.

MEER WETEN OVER DE ORGANISATIE VAN DE BBS?

Manager Participatie
Jeannette Lodeweges
Tel: 06 41 14 28 91
E-mail: j.lodeweges@scoopwelzijn.nl 

MEER WETEN OVER DE BBS IN UW WIJK?

Coördinator BBS Ossenkoppelerhoek/Nieuwstraatkwartier
& Coördinator VSD.
Ingeborg Askes
Tel: 06 12 49 93 22
E-mail: i.askes@scoopwelzijn.nl

Coördinator BBS Sluitersveld & BBS de Riet/Nieuwland
Henny Voordes
Tel: 06 27 13 78 83
E-mail: h.voordes@scoopwelzijn.nl

Coördinator BBS Wierdensehoek
Henrike Nijman
Tel: 06 24 32 16 06
E-mail: h.nijman@scoopwelzijn.nl 

Projectondersteuner BBS/VSD & Wijkcircus de Riet
Anke Kuipers
Tel: 06 24 32 16 04
E-mail: a.kuipers@scoopwelzijn.nl

Links

Nieuwsbrief brede buurt school
Visie Integraal Kindcentrum (IKC)
Digitale productenboek.pdf
Brede School
Expertis
Nederlands Jeugd Instituut
Maandkalender maart 2015  Van 2 maart t/m 3 juli 2015
Bachelor Rapport : Onderzoek ‘samen de strijd aan tegen kinderarmoede’.
VSD infographic: Infographic ‘samen de strijd aan tegen kinderarmoede’.